
Suroviny
2 porce
- 50 g kulatozrnné rýže
- 200 ml plnotučného mléka + 2 lžíce pro lepší rozmixování kokosu
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce kakaa
- dužina z jednoho mladého kokosu
- špetka soli
- brusinková marmeláda
- nepražené kakaové boby na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Rýži zalijte mlékem, přidejte lžíci moučkového cukru a špetku soli a uvařte – dokud se mléko do rýže nevsaje a nevytvoří kaši.
-
Do ještě teplé vmíchejte kakao a odložte do lednice vychladnout.
-
Mezitím si vyrobte kokosové pyré. Vydlabejte dužinu z kokosu, přidejte trošku mléka a lžíci cukru a v mixéru rozmixujte na kaši.
-
Tu poté navrstvěte na již připravenou rýžovou.
-
Ozdobte marmeládou a kakaovými boby nebo čerstvým ovocem, či jinak dle vlastní fantazie.
Poznámka od kuchařky
Základem tohoto receptu je mladý kokos. V našich obchodech je to poměrně novinka (nebo alespoň já jsem ho zahlédla teprve před nedávnem) a jde o kokos, jehož slupka ještě neztvrdla dlouhým zráním, a je jen osekaná od svrchní světlé vrstvy. Je plný úžasné voňavé kokosové vody, chcete-li mléka, a po vypití si můžete ještě užít i vnitřní měkkou dužinu – třeba právě do tohoto receptu.
Tento a všechny další mé recepty naleznete na: http://www.facebook.com/mamavkuchyni