Kakaová mléčná rýže s kokosem

73
- reklama -

Suroviny
2 porce

50 g kulatozrnné rýže
200 ml plnotučného mléka + 2 lžíce pro lepší rozmixování kokosu
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce kakaa
dužina z jednoho mladého kokosu
špetka soli
brusinková marmeláda
nepražené kakaové boby na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Rýži zalijte mlékem, přidejte lžíci moučkového cukru a špetku soli a uvařte – dokud se mléko do rýže nevsaje a nevytvoří kaši.

  2. Do ještě teplé vmíchejte kakao a odložte do lednice vychladnout.

  3. Mezitím si vyrobte kokosové pyré. Vydlabejte dužinu z kokosu, přidejte trošku mléka a lžíci cukru a v mixéru rozmixujte na kaši.

  4. Tu poté navrstvěte na již připravenou rýžovou.

  5. Ozdobte marmeládou a kakaovými boby nebo čerstvým ovocem, či jinak dle vlastní fantazie.

Poznámka od kuchařky

Základem tohoto receptu je mladý kokos. V našich obchodech je to poměrně novinka (nebo alespoň já jsem ho zahlédla teprve před nedávnem) a jde o kokos, jehož slupka ještě neztvrdla dlouhým zráním, a je jen osekaná od svrchní světlé vrstvy. Je plný úžasné voňavé kokosové vody, chcete-li mléka, a po vypití si můžete ještě užít i vnitřní měkkou dužinu – třeba právě do tohoto receptu.

Tento a všechny další mé recepty naleznete na: http://www.facebook.com/mamavkuchyni