Kakaová bublanina

86
- reklama -

Suroviny

100 g krystalového cukru
80 g krystalového cukru do bílků
7 dcl kompotovaných meruněk (bez nálevu)
180 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
5 PL meruňkové šťávy
3 ks vejce
70 g másla
1/2 balíčku prášku do pečiva
hrubá mouka na vysypání formy
máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Do misy dáme žĺtky, cukor a maslo, spoločne vyšľaháme do žltej peny.


    Zobrazit celý recept

  2. Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý bielkový sneh.

  3. K žĺtkom postupne prisypávame múku premiešanú s práškom do pečiva, pridáme pár lyžíc marhuľovej šťavy z kompótu a kakao, nakoniec vmiešame sneh z bielkov.

  4. Marhule zlejeme a necháme odkvapkať. Potom marhule nakrájame na menšie kúsky. Menší pekáčik s vyšším okrajom vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Vlejeme do neho kakaové cesto a husto poukladáme marhuľami.

  5. Kakaovo-marhuľovú bublaninu pečieme na 170°C asi 35 minút. Upečenú bublaninu necháme vychladnúť a až potom krájame na kocky.

Poznámka od kuchařky

Bublanina je na malý plech ( na 12 ks).