- reklama -
Suroviny
- kontaktní gril
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 menší cibule
- hrst hladkoliste petrželky
- hrst čerstvého koriandru
- 1 lžička rajského protlaku
- 1 lžička Harissa pasty
- 1 lžička mletého nového koření
- 1 lžička skořice
- sůl
- pepř
- pita chléb
- Na plnění:
- rajčata (plátky)
- okurek
- červené cibule
- Na dochucení:
- omáčka Tahini:
- sezamová pasta
- rozmíchaná s vodou
- citrónovou šťávou
- solí
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s drobně pokrájenou cibulí, petrželkou a koriandrem, novým kořením a skořicí, rajským protlakem a harissou, osolíme, opepříme a rukou vše pořádně zapracujeme.
-
Pita chléb rozdělíme na poloviny, jednu polovinu natřeme masovou směsí (viz. foto), přikryjeme druhou polovinou chleba a dáme zapéct na kontaktní gril (zapékám na č. 4, cca 5-7 minut). Masovou směs natírám nožem, nedávám příliš silnou vrstvu a natírám až ke krajům, pečením se zatáhne.
-
Opečený chléb dále plníme čerstvou a nakládanou zeleninou, eventuelně dochutíme tahini omáčkou.
Kuchařka: aisha