
- reklama -
Suroviny
4 porce
- menší hlávka zelí
- pár brambor
- 30 deka uzené krkovice
- 1/2 kg hub
- 2 mrkve
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- kmín
- trošičku sušeného tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Dostal jsem dáreček, pečící sáčky, prý ať vařím bez tuku… No, překonal jsem nedůvěru, a vyzkoušel. Nahrubo jsem nakrájel menší hlavičku zelí, do ní přimíchal pokrájené brambory, nakrájel cibuli, přidal na špalíky pokrájenou mrkev, na kostky nakrájené uzené, vmíchal rozmražené houby… Osolil, opepřil, pokmínoval.
-
A když se nikdo nedíval, přidal dvě lžičky rozpuštěného husího sádla.
-
Vzniklou směs jsem dal do pečícího sáčku, a na stupeň 4 v plynové troubě, na plechu, pomalu dusil, či jak to nazvat. Něco málo přes hodinu.
-
Výsledek mne mile překvapil, prolnutím chutí, vůní. Asi budu pečící sáčky používat častěji! Příprava jednoduchá, akorát jsem furt do trouby čuměl, nevěříce tomuto způsobu přípravy.
Kuchař: Kadlik









