
Suroviny
5 – 6 porcí
- 1 kuře
- 1 kg brambor
- 3 vejce
- 3 rohlíky
- 1 zakysaná smetana
- 1/2 kg kysaného zelí
- 3 hrsti sušených hub
- 200 gramů kuřecí žaludky
- 200 gramů uzeného plecka
- 3 veliké cibule
- Trochu brokolice
- Česnek
- sůl
- pepř
- majoránka
- tymián
- sladká paprika
Postup přípravy receptu
-
Kuře jsem večer předem naporcoval na menší kousky, pořádně načesnekoval a nechal přes noc odležet.
-
Ráno pak jsem oškrabané brambory nastrouhal, půlku nahrubo, půlku jemně, v hrnci uvařil očištěné kuřecí žaludky s pořádnými hrstmi sušených hub (použil jsem směs holubinek nazelenalých a bedlí).
-
Rohlíky jsem nakrájel, zakydal kysanou smetanou… Ty kousky, které nenasákly, a byly pořád tvrdší, jsem přesvědčil zakápnutím vodou z kysaného zelí, kteréžto jsem překrájel, a i s uvařenými houbami, žaludky, vejci a kořením vmíchal do brambor.
-
Na plechu jsem zpěnil cibuli a kostky uzeného. Na toho jsem nalámal pár posledních kousků přerostlé brokolice, a vylil směs. Nahoru jsem naskládal kůží nahoru porce kuřete, okořenil, a dal péct. Pekl jsem dlouho, plynová trouba stávkovala.
Poznámka od kuchařky
Je to recept typu – co špajz dal, nebo také – do výplaty daleko. Použil jsem prostě všecko, co jsem našel. A inspiroval jsem se recepty tady – kuře na bábě a podobně.









