Kadlíkova Zelenočtvrteční večeře

54
- reklama -

Suroviny

Salát:
2 kg brambor
8 uvařených vajec
2 velké cibule
2 zavařené okurky
20 cm šunkového kabanosu
1 sáček Zelenina pod svíčkovou
1 sáček Zelenina do polévky
sůl
pepř
hořčice
olej
lák z okurek
sterilované papriky
Ryby:
3 pstruh
medvědí česnek
vývar
máslo
sůl
mletá paprika
chilli
kmín
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Salát byl rychlovka a náhlý popud – uvařil jsem hrnec malých brambůrek, které mě zavazely ve špajzu. Oloupal, přetlačil přes kolečko, nakrájel vajíčka, přidal osmahlý na kostičky nakrájený kabanos, 5 minut vařenou tu mraženou zeleninu, zamíchal, ochutil.. Dělal jsem stylem – přiměřeně… se strachem, aby nebylo málo… no a nakonec jako vždy míchal v lavoru, ve kterém jindy v rukách peru barevné trička.


    Zobrazit celý recept

  2. Na plech jsem naskládal omyté stříbrnice, vnitřek vycpal medvědím česnekem, zbytek česneku nasypal na ně. Posolil, trošku pepře, kmínu, tymiánu, sušenou červenou papriku.. To v rohu plechu jsou tři kalmaři, kteří taky strašili v mražáku… Tak jsem je tam švihnul… Podlil jsem to vývarem v vepřového ovaru, a dal péct. Za půl hodinky jsem přidal pár oříšků másla.

  3. No a po tomto „předkrmu“ jsme se s dcerou a pejskama odebrali na zahrádku místní hospůdky, kde jsme si dali zelené pivečko… Teda Kadlík si jich dal osum, hovado nekulturní.