
Suroviny
4 porce
- – hrnek ovesných vloček (250 ml)
- – lžička másla
- – polévková lžíce kmínu
- – polévková zelenina:
- – petržel
- – růžička květáku
- – malá mrkev
- – 1/4 menšího celeru
- – 3 stroužky česneku
- – 1/2 cibule
- – velká brambora
- – houby
- – kousek vepřové kosti
- – anglická slanina
- – zelená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou zeleninu s houbami (použil jsem cca 20 dkg mražených suchohřibů, nakrájených na velké kousky) i s kouskem kosti (malý zbytek od páteře z vykostěné krkovice) jsem dal vařit v cca 1,5 litru osolené vody.
-
Po 1,5 hodině varu jsem vývar zcedil, kosti odstranil, uvařenou zeleninu pomačkal a přidal zpět do vývaru, uvařené houby odložil. Vývar nechal ještě mírně probublávat.
-
Na pánev jsem dal oříšek másla, přidal lžíci kmínu a vločky. Opatrně orestoval a vsypal do vývaru. Polévku jsem ještě 10 minut povařil (nutno dost míchat).
-
Během vaření jsem hodil na suchou pánev na dlouhé nudličky pokrájenou slaninu a orestoval, dokud nezezlátla a nezkroutila se.
-
Pak jsem polévku rozmixoval tyčovým mixerem, dal na talíře, pokladl uvařenými houbami a do středu udělal hnízda z uškvařených slaninových nudlí. Na závěr dozdobení zelenou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Vím, že tu podobné recepty jsou, jak bude chvilka času, přidám je..









