
Suroviny
plný hrnec
- 2 krůtí krky
- 2 cibule
- několik stroužků česneku
- 1 větší kedlubna i s listy
- 2 mrkve
- libeček
- petrželka
- játrové knedlíčky
- sůl
- pepř
- snítka tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Procházejíce kolem krůtí prodejny, veden neomylným instinktem, jsem vstoupil. Můj zrak padl na krůtí krky, co kus, to přes půl kila.
-
Doma jsem je rozpůlil, dal do hrnce, přidal snítku libečku, špetku soli, malou snítku tymiánu a dal vařit.
-
Z mražáku jsem vytáhl cca 200 gramů vlastního polotovaru játrových knedlíčků (nenadělejte si toho do zásoby, když byly játra v akci za 19,- a deset vajec s krátkou zárukou v Kaufu za 8, že…). Pak jsem prozkoumal ledničku, očistil dvě mrkve, nakrájel nahrubo cibule, očistil česnek. Na zahrádce jsem vytrhl největší kedlubnu, listy nakrájel, kedlubnu oloupal a nakrájel na kostičky. Přidal jsem i zelenou kadeřavou petrželku a další lístky libečku.
-
Za hodinu jsem vytáhl uvařené krky, vsypal zeleninu.
-
Krky jsem obíral, půl na půl (půlku zrovna do bříška, půlku do polívky). Když bylo doobíráno, nakydal jsem kávovou lžičkou do polívky ještě játrové knedlíčky a pět minut povařil..
-
Na závěr, už na talíři, jsem nasypal na kostky nakrájené placky ze zbytku trojobalu, co mi zbývá po smažení řízků…