Suroviny
přiměřeně
- 1 kg malých brambor
- 4 malé cibule
- 2 mrkve
- 1 čerstvá paprika
- trošku mraženého hrášku s kukuřicí
- trošku zavařených dušených hříbků v sádle
- sušená pažitka
- libeček
- kadeřavá petrželka
- sůl
- pepř
- kmín
- tymián
Postup přípravy receptu
-
Omyté drobné brambory (jiné se mi bohužel ani neurodily) i se slupkou rozpůlím, rozpůlím i oloupanou cibuli.
-
Nakrájím na silnější plátky papriku. Očištěnou mrkev na silnější kolečka, tak na dva prsty. Na plechu rozpusím houby v sádle, nasypu všechny ingredience.
-
Posypu směsí mraženého hrášku a kukuřice, osolím, špetku kmínu, tymiánu, drceného pepře, a posypu sušeným zeleniskem, a na necelou hodinku dám do trouby.
-
Stačí jednou během pečení promíchnout. Teplotu neuvádím, páč mám 25 let starou plynovou troubu, která peče podle toho, jak se do ní bouchne.
-
Podával jsem k tomu ryby, co jsem našel v mražáku (dva hejky a jednoho velikého karasa), kteréžto jsem hodil na plech, potřel česnekem, posypal paprikou, kurkumou, kmínem a tymiánem, a na másle upekl. Viz další foto, na samostatný recept tohle dávat asi nemá smysl. Jenom jsem k těm rybám přidal pár brambor, co se nechtělo zase odnášet do sklepa…