Kadlíkova dušená mrkvička s hráškem

122
- reklama -

Suroviny
2 porce

5 velkých karotek
1 velká cibule
cca 150 gramů mraženého hrášku
oříšek másla
dcl vývaru
sůl
pepř
drcený kmín
rané brambory

Postup přípravy receptu

  1. Tak jsme v podvečer kecali s dcerou, o mém dětství. A vzpomenul jsem, jak do mně matka násilím rvala dušenou mrkev s hráškem, a já se bránil. Mnohdy jsem byl ke konzumaci této stravy donucen fyzickým násilím. Mladá si nechala vysvětlit, jak tato strava vypadala, a během minuty přede mne práskla balíkem mrkví, co měla koupené pro morčata, se slovy – snaž se, táto!!!
    Tak jsem se snažil…

  2. Na oříšku másla zesklovatěl velkou cibuli, nasypal pokrájené mrkve, posolil, popepřil, pokmínoval, podlil vývarem, dal dusit.

  3. Mezitím oškrabal pár rannych brambor /akce Kaufland/, dal je vařit s kmínem.

  4. Za pár minut do mrkve vníchal trošku posekané zelené petrželky, pár snítek libečku, nasypal mražený hrášek a ještě pár minutek dusil.

  5. No… já si porci trošku dozdobil pečeným bůčkem, co zbyl z předchozího dne. Ale přiznám, že jsme měli boule za ušima oba. A od prvního podnětu do naservírování a usednutí k večeři neuplynulo ani půl hodiny… Ani ta Rulanda šedá, co jsem servíroval k pití, nestačila pořádně v lednici vychládnout.. Vím, že je tu podobných receptů dost. ale nedá mi to…