Kadlíkova dušená mrkvička s hráškem

109
- reklama -

Suroviny
2 porce

5 velkých karotek
1 velká cibule
cca 150 gramů mraženého hrášku
oříšek másla
dcl vývaru
sůl
pepř
drcený kmín
rané brambory

Postup přípravy receptu

  1. Tak jsme v podvečer kecali s dcerou, o mém dětství. A vzpomenul jsem, jak do mně matka násilím rvala dušenou mrkev s hráškem, a já se bránil. Mnohdy jsem byl ke konzumaci této stravy donucen fyzickým násilím. Mladá si nechala vysvětlit, jak tato strava vypadala, a během minuty přede mne práskla balíkem mrkví, co měla koupené pro morčata, se slovy – snaž se, táto!!!
    Tak jsem se snažil…


    Zobrazit celý recept

  2. Na oříšku másla zesklovatěl velkou cibuli, nasypal pokrájené mrkve, posolil, popepřil, pokmínoval, podlil vývarem, dal dusit.

  3. Mezitím oškrabal pár rannych brambor /akce Kaufland/, dal je vařit s kmínem.

  4. Za pár minut do mrkve vníchal trošku posekané zelené petrželky, pár snítek libečku, nasypal mražený hrášek a ještě pár minutek dusil.

  5. No… já si porci trošku dozdobil pečeným bůčkem, co zbyl z předchozího dne. Ale přiznám, že jsme měli boule za ušima oba. A od prvního podnětu do naservírování a usednutí k večeři neuplynulo ani půl hodiny… Ani ta Rulanda šedá, co jsem servíroval k pití, nestačila pořádně v lednici vychládnout.. Vím, že je tu podobných receptů dost. ale nedá mi to…