Suroviny
2 porce
- 5 velkých karotek
- 1 velká cibule
- cca 150 gramů mraženého hrášku
- oříšek másla
- dcl vývaru
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- rané brambory
Postup přípravy receptu
-
Tak jsme v podvečer kecali s dcerou, o mém dětství. A vzpomenul jsem, jak do mně matka násilím rvala dušenou mrkev s hráškem, a já se bránil. Mnohdy jsem byl ke konzumaci této stravy donucen fyzickým násilím. Mladá si nechala vysvětlit, jak tato strava vypadala, a během minuty přede mne práskla balíkem mrkví, co měla koupené pro morčata, se slovy – snaž se, táto!!!
Tak jsem se snažil… -
Na oříšku másla zesklovatěl velkou cibuli, nasypal pokrájené mrkve, posolil, popepřil, pokmínoval, podlil vývarem, dal dusit.
-
Mezitím oškrabal pár rannych brambor /akce Kaufland/, dal je vařit s kmínem.
-
Za pár minut do mrkve vníchal trošku posekané zelené petrželky, pár snítek libečku, nasypal mražený hrášek a ještě pár minutek dusil.
-
No… já si porci trošku dozdobil pečeným bůčkem, co zbyl z předchozího dne. Ale přiznám, že jsme měli boule za ušima oba. A od prvního podnětu do naservírování a usednutí k večeři neuplynulo ani půl hodiny… Ani ta Rulanda šedá, co jsem servíroval k pití, nestačila pořádně v lednici vychládnout.. Vím, že je tu podobných receptů dost. ale nedá mi to…