Kadeřavé karbanátky

42
- reklama -

Suroviny
4 porce

cca 10 listů petrželky (kadeřavé) čerstvé
2 vejce
100 g strouhaného tvrdého sýra
50 g gazdovské slaniny
sůl
pepř
1 stroužek česneku
strouhanka na zahuštění
hladká mouka
vejce
strouhanka na klasický trojobal

Postup přípravy receptu

  1. Listy kadeřávku povaříme asi 10 minut ve vodě nebo ve vývaru.


    Zobrazit celý recept

  2. Zchladlé a okapané je nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme vejce a „projedeme“ ručním mixérem.

  3. Ke směsi přidáme nastrouhaný (nahrubo) sýr, na kostičky nakrájenou slaninku, rozetřený česnek a ochutíme solí a pepřem. přidáme tolik strouhanky, aby z výsledné hmoty šly tvarovat karbanátky. Ideální je, pokud směs můžeme nechat tak hodinku proležet v ledničce.

  4. Poté uděláme karbanátky, které obalíme v trojobalu a smažíme na oleji. Já je smažím v multifunkční MW na program „CRISP“, tak je spotřeba tuku mnohem menší, jídlo ho tolik nenasákne a také nedochází přepalování oleje. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a salátem, ale výborné jsou i studené s chlebem a hořčicí.