- reklama -
Suroviny
4 porce
- cca 10 listů petrželky (kadeřavé) čerstvé
- 2 vejce
- 100 g strouhaného tvrdého sýra
- 50 g gazdovské slaniny
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku
- strouhanka na zahuštění
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka na klasický trojobal
Postup přípravy receptu
-
Listy kadeřávku povaříme asi 10 minut ve vodě nebo ve vývaru.
-
Zchladlé a okapané je nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme vejce a „projedeme“ ručním mixérem.
-
Ke směsi přidáme nastrouhaný (nahrubo) sýr, na kostičky nakrájenou slaninku, rozetřený česnek a ochutíme solí a pepřem. přidáme tolik strouhanky, aby z výsledné hmoty šly tvarovat karbanátky. Ideální je, pokud směs můžeme nechat tak hodinku proležet v ledničce.
-
Poté uděláme karbanátky, které obalíme v trojobalu a smažíme na oleji. Já je smažím v multifunkční MW na program „CRISP“, tak je spotřeba tuku mnohem menší, jídlo ho tolik nenasákne a také nedochází přepalování oleje. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a salátem, ale výborné jsou i studené s chlebem a hořčicí.
Kuchařka: Danca