- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kachní stehna nebo půlka kachny
- sůl
- 200 g čerstvých žampionů
- snítka tymiánu
- 2 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- vývar nebo červené víno
Postup přípravy receptu
-
Kachní stehna očistíme, nasolíme ze všech stran a necháme přes noc v chladnu odležet. Druhý den vložíme stehna do zapékací misky, zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 60 minut, bez podlévání.
-
Poté z misky vyndáme stehna stranou, slijeme pryč téměř všechen vypečený tuk, na dno nasypeme na plátky nebo klínky pokrájené žampiony a cibuli, nasekaný česnek a lístečky ze snítky tymiánu. Stehna vrátíme zpět do misky, podlijeme cca 80 ml vývaru (nebo červeným vínem) a dále pečeme zaklopené další hodinu na 160 stupňů, kdy stehna občas přelijeme šťávou a je-li třeba, podlijeme.
-
Pak misku odklopíme a stehna dopečeme do křupavé kůrčičky již bez zaklopení.
-
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti.
Kuchař: recepty73