- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kachna
- 2-3 pomeranče
- 3 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce tymiánu
- 2 lžičky nakládaného zeleného pepře
- 3 stroužky česneku
- řapíkatý celer
Postup přípravy receptu
-
Kachnu vykostíme, prsa a stehna naložíme do marinády.
-
Pomeranče vymačkáme a přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku, podrcený pepř, podrcený česnek a tymián.
-
Necháme 24 hodin marinovat.
-
Na rozpálené pánvi opečeme maso z obou stran a dáme do pekáčku, do kterého jsme dali nakráený řapíkatý celer a zbytek marinády, ve které bylo maso.
-
Přikryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 230 stupnů na 10 minut.
Podáváme s pečenou zeleninou.
Kuchař: RarochRadoch