- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g chlazených kachních srdcí
- 2 větší cibule
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 litru vývaru z kostí
- hladká mouka
- máslo
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Srdíčka zbavíme nečistot a nevzhledné vrchní části (tuk a trubice). Každé srdíčko podélně přepůlíme a poctivě propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme tak zbytky sražené krve.
-
Do hrnce si dále trochu oleje a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme do tmavé barvy – pozor na přepálení. Přidáme koření mletý kmín, bobkové listy, nové koření a ještě zlehka orestujeme.
-
Srdce přidáme do hrnce a také orestujeme. Podlijeme vývarem a přidáme sůl a pepř dle chuti.
-
Dusíme do měkka kolem 30 minut. Za pomocí „francouzského másla“ vytvoříme lahodnou a jemnou omáčku, kterou necháme ještě 15 minut lehce provařit, aby se odstranila chuť syrové mouky. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Kuchař: Colombo65