Kachní rizoto se zeleninou

76
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 hrnek (250 ml) rýže
1 balení kachních krků
1 cibule
3 stroužky česneku
1 kapie
1 rajče
1 mrkev
kus pórku
2 růžičky květáku
1/4 kedlubny
4 listy kapusty
pár snítek libečku
1 lžička Vegety
sůl
pepř
5 lžic olivového oleje
petrželka kudrnka
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Kachní krky si uvaříme do měkka a obereme je, zároveň si uvaříme rýži, jak jsme zvyklí a necháme jí schladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi s olejem orestujeme cibuli s česnekem, necháme osmažit a přidáme veškerou zeleninu: kapusta, kapii, mrkev, květák, kedlubu, rajče a pórek vše nakrájené na menší kousky, nasypeme Vegetu, osolíme jak třeba, dáme pepř, osmažíme, přidáme jednu malou naběračku vývaru z kachních krků, přikryjeme pokličkou a na malé teplotě dusíme, až je zeleninka měkká.

  3. Nakonec vmícháme obrané maso, natrhané na kousky, nasekaný libeček, smícháme a poté promícháme s prochladlou rýží (s teplou se to může mazat), aby bylo risoto nakypřené. Porce na talíři sypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pokrájenou pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Tak dělám rizoto pokaždé, když koupím kachní krky, je to výtečné a ještě mám výborný vývar na polévku (recept je tu). Takže krky fungují hned 2x na celý dobrý oběd.

Vařím si rýži večer na druhý den, aby byla studená na promíchání s udušenou zeleninou s masem, tak je rizoto hezky vzdušné.