![Kachní prso na tymiánu s bramborovými šiškami plněnými medovým zelím_5ff8ff7c12326.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kachni-prso-na-tymianu-s-bramborovymi-siskami-plnenymi-medovym-zelim_5ff8ff7c010cc.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- kachní prsa
- sádlo
- sůl
- pepř
- kmín
- tymián
- vařené brambory
- hrubá mouka
- vejce
- bílé kysané zelí
- cibule
- med
Postup přípravy receptu
-
Klasickým způsobem připravíme kachní prsa. Vykostíme, ochutíme, nasucho osmahneme kůži a dáme péct ( kachna se dá upravit dle vlastní chuti, já použil bílé víno, kmín a tymián ).
-
Ze skeletu od prsou můžeme připravit vývar na podlití.
-
Na pánvi osmahneme cibulku do sklovita, přidáme med a zalijeme šťávou ze zelí.
-
Po odpaření většny vody přidáme nakrájené zelí, dle chuti sůl, pepř, kmín a zlehka smažíme až dosucha.
-
Z najemno nastrouhaných brambor, hrubé mouky a vejce připravíme tužši těsto. Osolíme a vyválíme.
-
Připravíme čtverečky cca 10×10 cm, do kterých zabalíme připravené zelí a osmahneme na sádle. Naservírujeme a můžeme si užít příjemný zážitek.
Kuchař: pokrk