Kachní prsíčka s pomerančovým rozvarem

63
- reklama -

Suroviny

kachní prsa
pomeranče
sůl
pepř
cukr
pomerančová marmeláda nebo med
tymián
citron

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsíčka si očistíme a kuži nařežeme. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zprudka opečeme kuží dolů. Přendáme do pekáčku a v troubě dopečeme cca 15 minut.

  2. Do pánve, kde se opékala prsíčka, nalijeme pomerančovou štávu, osolíme, přidáme cukr, pomerančovou marmeládu nebo med a svaříme cca na polovinu.

  3. Nakonec lehce zakápneme citronovou šťávou, přidáme pár koleček pomeranče a pomerančovou kůru necháme prohřát.

  4. Upečená prsíčka cca na 10 minut zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Pak krájíme šikmo na plátky a na talíři přelíváme pomerančovým rozvarem a zdobíme plátkem pomeranče.

Poznámka od kuchařky

Jako příloha jsou nejlepší americké brambory, hranolky ale byla by dobrá i rýže.