
- reklama -
Suroviny
- kachní prsa
- pomeranče
- sůl
- pepř
- cukr
- pomerančová marmeláda nebo med
- tymián
- citron
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsíčka si očistíme a kuži nařežeme. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zprudka opečeme kuží dolů. Přendáme do pekáčku a v troubě dopečeme cca 15 minut.
-
Do pánve, kde se opékala prsíčka, nalijeme pomerančovou štávu, osolíme, přidáme cukr, pomerančovou marmeládu nebo med a svaříme cca na polovinu.
-
Nakonec lehce zakápneme citronovou šťávou, přidáme pár koleček pomeranče a pomerančovou kůru necháme prohřát.
-
Upečená prsíčka cca na 10 minut zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Pak krájíme šikmo na plátky a na talíři přelíváme pomerančovým rozvarem a zdobíme plátkem pomeranče.
Poznámka od kuchařky
Jako příloha jsou nejlepší americké brambory, hranolky ale byla by dobrá i rýže.
Kuchařka: alokinka