Suroviny
- kachní prsa
- na marinádu:
- olej
- koření andalusia
- solamyl
- sójová omáčka
- worchestr
- sůl (dle potřeby)
- koňak (např. myslivec)
- rozmarýn
- brusinkový přeliv:
- máslo
- hladká mouka
- studená voda
- sůl
- smetana
- brusinky
- Koňak
- slunečnicový olej (na restování a pečení)
Postup přípravy receptu
-
Prsíčka naložíme do marinády (já jsem prsíčka nakládal ve středu a připravoval k sobotnímu obědu).
-
Prsíčka zprudka orestujeme, aby se zatáhla a postupně ukládáme do pekáče s „kapkou“ oleje, podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání a polévání výpekem pečeme cca 1,5-2 hodiny při 180 stupních.
-
Brusinkový přeliv: z másla, mouky a studené vody uděláme bešamel, do kterého po provaření přidáme brusinky, smetanu a ke konci přilijeme myslivce, ještě krátce necháme probublat a můžeme přelívat.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: recept mi nepřišel emailem, ale získal jsem ho od šéfkuchařky Beskydského hotelu Relax. Prsíčka byla součástí loňského silvestrovského menu, podávala se jako předkrm s pečivem a byla tak skvělá, že jsem je připravil k včerejšímu slavnostnímu obědu.