Kachní prsíčka na rozmarýnu s brusinkovým přelivem

95
- reklama -

Suroviny

kachní prsa
na marinádu:
olej
koření andalusia
solamyl
sójová omáčka
worchestr
sůl (dle potřeby)
koňak (např. myslivec)
rozmarýn
brusinkový přeliv:
máslo
hladká mouka
studená voda
sůl
smetana
brusinky
Koňak
slunečnicový olej (na restování a pečení)

Postup přípravy receptu

  1. Prsíčka naložíme do marinády (já jsem prsíčka nakládal ve středu a připravoval k sobotnímu obědu).


    Zobrazit celý recept

  2. Prsíčka zprudka orestujeme, aby se zatáhla a postupně ukládáme do pekáče s „kapkou“ oleje, podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání a polévání výpekem pečeme cca 1,5-2 hodiny při 180 stupních.

  3. Brusinkový přeliv: z másla, mouky a studené vody uděláme bešamel, do kterého po provaření přidáme brusinky, smetanu a ke konci přilijeme myslivce, ještě krátce necháme probublat a můžeme přelívat.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: recept mi nepřišel emailem, ale získal jsem ho od šéfkuchařky Beskydského hotelu Relax. Prsíčka byla součástí loňského silvestrovského menu, podávala se jako předkrm s pečivem a byla tak skvělá, že jsem je připravil k včerejšímu slavnostnímu obědu.