Kachní prsa se zázvorovo – pomerančovou omáčkou

97
- reklama -

Suroviny

2 kachní prsa (s kůží)
sůl
Na omáčku:
2 lžíce pomerančovo – zázvorové marmelády
2 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rýžového vína (nebo suchého sherry)
1 lžička zázvoru (nastrouhaného)
1 stroužek česneku
škrob
voda (na rozmíchání)

Postup přípravy receptu

  1. Kůži na prsou nařežeme do mřížky, osolíme, položíme na mřížku do pekáče kůží nahoru a vložíme do rozpálené trouby na 220 C. Pečeme z obou stran, dohromady cca 12 minut. Nakonec přepneme na gril a kůži dopečeme dokřupava. Všechen přebytečný tuk zůstane v pekáčku.

  2. Mezitím připravíme omáčku ze všech tekutých surovin, vlijeme do pánve, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek, prohřejeme a přilijeme vodu se škrobem. Promícháme, prohřejeme. Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do omáčky a hojně omáčkou obalíme. Pokud je potřeba, ještě zahřejeme.

Poznámka od kuchařky

Podávala jsem s křupavými rýžovými nudlemi, viz. odkaz

http://www.toprecepty.cz/recept/32024-krupave-ryzo…