
Suroviny
2 porce
- 2 kachní prsa s kůží
- hrst šalotek
- 150 ml brusinkového džusu
- 100 ml červeného vína
- 1 polévková lžíce demi glace nebo gelový bujon
- čerstvý tymián
- 2 hřebíčky
- hrubá sůl ( použila jsem kouřovou)
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Kůži na kachních prsou nařežeme do mřížky, vetřeme do ní lístky tymiánu, pepř a hrubou sůl. Spodní stranu pouze osolíme a opepříme. Maso nejprve opékáme kůží dolů a pak i z druhé strany. Přibližně 3 minuty z každé z nich. Já jsem si mezitím nakrájela na plátky brambory a dala je na plech vyložený pečícím papírem do rozpálené trouby na 220C. Maso jsem pak přendala na plech k bramborům. Maso necháme dopéct v troubě cca 7 minut. Maso zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
Na pánvi s tukem z kůže opečeme nakrájené šalotky, přilijeme k nim víno a brusinkový džus, vhodíme tymián a hřebíčky a necháme trochu odpařit a zredukovat. Nakonec přimícháme demi glace nebo gelový bujon. Pokud se použije pouze silný vývar, je nutné omáčku ještě znovu zredukovat. Z omáčky vyjmeme koření a snítku tymiánu, maso nakrájíme na plátky a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete také na http://inkitchenopen.blogspot.cz/