Kachní prsa s portským vínem, pomerančem a medem

82
- reklama -

Suroviny

2 kachní prsa,
2 dcl pomerančové šťávy,
2 lžíce tekutého medu,
1 dcl portského vína,
čerstvě mletý pepř, 4 kuličky nového koření,
sůl, plátek másla,

Postup přípravy receptu

  1. Kůži nařežeme na čtverečky, osolíme z obou stran.
    V misce smícháme pomerančovou šťávu, portské, med, opepříme. Pořádně promícháme, přidáme nové koření.
    Kachní prsa položíme kůží dolů na studenou pánev, necháme zvolna rozehřát. Po rozehřátí pečeme 12 min. poté obrátíme a dopékáme 5 min. Opečená prsa přendáme do pekáčku a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme ještě zhruba 10 min.


    Zobrazit celý recept

  2. Do pánve s kachním výpekem nalijeme připravenou směs z pánve, přivedeme k varu. Pak na mírném ohni redukujeme do požadované hustoty.

  3. Kachní prsa nakrájíme a na talíři přeléváme zredukovaným výpekem. U nás příloha šťouchané brambory.

Poznámka od kuchařky

Kdo chce prsa růžovější nedává dopéct do trouby, nechá je 10 min. odpočívat zabalené v alobalu.