- reklama -
Suroviny
- 2 kachní prsa,
- 2 dcl pomerančové šťávy,
- 2 lžíce tekutého medu,
- 1 dcl portského vína,
- čerstvě mletý pepř, 4 kuličky nového koření,
- sůl, plátek másla,
Postup přípravy receptu
-
Kůži nařežeme na čtverečky, osolíme z obou stran.
V misce smícháme pomerančovou šťávu, portské, med, opepříme. Pořádně promícháme, přidáme nové koření.
Kachní prsa položíme kůží dolů na studenou pánev, necháme zvolna rozehřát. Po rozehřátí pečeme 12 min. poté obrátíme a dopékáme 5 min. Opečená prsa přendáme do pekáčku a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme ještě zhruba 10 min. -
Do pánve s kachním výpekem nalijeme připravenou směs z pánve, přivedeme k varu. Pak na mírném ohni redukujeme do požadované hustoty.
-
Kachní prsa nakrájíme a na talíři přeléváme zredukovaným výpekem. U nás příloha šťouchané brambory.
Poznámka od kuchařky
Kdo chce prsa růžovější nedává dopéct do trouby, nechá je 10 min. odpočívat zabalené v alobalu.
Kuchařka: suslajda