Suroviny
2 porce
- 2 ks kachní prsa
- 4 cm zázvoru
- 2 PL sezamového oleje
- 2 PL balzamikového octa (s eukalyptovým medem)
- 200 g zeleninových nudlí
- 100 g kukuřice Bonduelle
- 50 g klíčky mungo
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 2 jarní cibulky
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa omyjeme a osušíme. Kůži nařežeme na asi centimetrové kostičky – neprořízneme do masa.
-
V misce rozmícháme sezamový olej s balzamikem a nastrouhaným zázvorem. Do této směsi naložíme prsa. Alespoň na 1 hodinu, ale do rána je to nejlepší. Občas obrátíme.
-
Prsa necháme okapat a osušíme.
-
Rozpálíme pánev se silným dnem a nasucho dáme prsa nejdříve kůží dolů. Když se nám vypeče tuk a kůže je zlatá, obrátíme a zvolna dopékáme aby prsa byla uprostřed růžová. Dohromady asi 10 – 15 minut – podle velikosti.
-
Nakonec posolíme hrubozrnnou solí.
-
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Dáme na rozehřátou pánev s trochou oleje.
-
Chilli papričku rozkrojíme a vyškrábneme semínka. Zbytek pokrájíme na proužky.
-
Česnek prolisujeme.
-
Zeleninové nudle propláchneme horkou vodou a necháme okapat.
-
Na pánev s cibulkou přidáme kukuřici, mungo, chilli papričku i česnek. Promícháme a přidáme nudle. Necháme prohřát. Podle chuti dosolíme
-
Prsa nakrájíme na plátky a naservírujeme na talíř spolu s polovinou nudlí.
Poznámka od kuchařky
PL – polévková lžíce