
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 3 kachní skelety
- sůl
- 2 stroužky česneku
- 1/2 cibule
- 2 kuličky pepře
- 1 kulička nového koření
- 1 bobkový list
- hrst mražených fazolek
- 2 menší brambory
- vejce
- mrkev
- petržel
- celer
- polévkové koření
- Podravka
Postup přípravy receptu
-
Kachní hřbety vložíme do studené vody a přivedeme k varu.
-
Sebereme pěnu a až potom osolíme, opodravkujeme, opepříme.
-
Asi po půl hodině přidáme zeleninu a dál zlehka vaříme asi 1,5 hodiny. Ke konci vyjmeme maso a obereme ho.
-
Vývar přecedíme a ponecháme si jen mrkev + brambory. Dáme stranou.
-
Ve vývaru ještě povaříme do měkka fazolky. Na úplný konec vyjmeme fazolky a do vařící vody opatrně vložíme vejce.
-
Necháme cca 1,5 minuty vařit.
-
Mezi tím si do talířku dáme trochu masa, mrkve a fazolek. Zalijeme vývarem a vložíme vejce.
Poznámka od kuchařky
PS: Já vím. Ztracené (zastřené) vejce se dělá asi trošku jinak ale když ho opatrně vložíte do slabě vařící polévky a včas vyjmete,tak rozdíl nepoznáte. No, možná pan Pohlreich by to poznal 🙂
Kuchař: cekrops