Kachní polévka se ztraceným vejcem

58
- reklama -

Suroviny
2 porce

3 kachní skelety
sůl
2 stroužky česneku
1/2 cibule
2 kuličky pepře
1 kulička nového koření
1 bobkový list
hrst mražených fazolek
2 menší brambory
vejce
mrkev
petržel
celer
polévkové koření
Podravka

Postup přípravy receptu

  1. Kachní hřbety vložíme do studené vody a přivedeme k varu.

  2. Sebereme pěnu a až potom osolíme, opodravkujeme, opepříme.

  3. Asi po půl hodině přidáme zeleninu a dál zlehka vaříme asi 1,5 hodiny. Ke konci vyjmeme maso a obereme ho.

  4. Vývar přecedíme a ponecháme si jen mrkev + brambory. Dáme stranou.

  5. Ve vývaru ještě povaříme do měkka fazolky. Na úplný konec vyjmeme fazolky a do vařící vody opatrně vložíme vejce.

  6. Necháme cca 1,5 minuty vařit.

  7. Mezi tím si do talířku dáme trochu masa, mrkve a fazolek. Zalijeme vývarem a vložíme vejce.

Poznámka od kuchařky

PS: Já vím. Ztracené (zastřené) vejce se dělá asi trošku jinak ale když ho opatrně vložíte do slabě vařící polévky a včas vyjmete,tak rozdíl nepoznáte. No, možná pan Pohlreich by to poznal 🙂