Kachní kuskus

59
- reklama -

Suroviny
2 porce

4 kachní krky (mohou být i kuřecí)
200 g kuskusu
máslo
olej
(vývar z vaření krků)
1/2 kostky kuřecího vývaru
1 větší lahůdková cibulka
pepř
pažitka
může být trošku koření co kdo rád (bazalka, Vegeta)
sůl (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme do měkka kachní krky, které necháme zchladnout a obereme, nějakou část vývaru si necháme a z ostatního můžeme udělat polévku. Do toho menšího množství dáme kostku vývaru rozpustit a tím zalijeme kuskus a děláme ho podle návodu.

  2. Na pánev dáme plátek másla, na něm osmažíme pokrájenou celou cibulku i se zelenou částí, na ní dáme překrájené kachní obrané maso, pepř, bazalku, vegetu a necháme s trochou vývaru z krků prosmažit.

  3. Pak dáme ke kuskusu, který už máme hotový přidáme maso a petrželku, promícháme a je hotovo, kdo chce může ještě přisolit-já nesolila.

Poznámka od kuchařky

Byla jsem sama doma a tak jsem si udělala kuskus-manžel ho nemusí, ale já ho mám ráda. Dělala jsem z kachních krků polévku a obrané maso jsem takto použila a rozdrcené kostičky dostali pidíci-nezbylo nic a tak to mám ráda. Hodně jsem si pochutnala a brzy si to zopakuji, třeba i s jiným masem.