Kachní játra – podle dcerky Renky

51
- reklama -

Suroviny
Dle použitého množství

kachní játra
kachní – husí sádlo
slanina – uzený špek
žampióny
chery rajčátka
cibule
rozmarýn
máslo
smetana
sůl
pepř
sójová omáčka
ledový salát
brambor

Postup přípravy receptu

  1. Kachní jatýrka zprudka na kachním sádle krátce orestujeme spolu s trochou snítek rozmarýnu, přendáme přikryté do trouby vyhřáté na 50°C, abychom je udrželi teplé.


    Zobrazit celý recept

  2. Do výpeku dáme trochu sojovky a pak chery rajčátka, nakrájené žampióny, slaninu, cibuli na kolečka a opět trochu rozmarýnu.

  3. Dobře osmažíme. Vyjmeme na talíř a výpek zjemníme dvěmi oříšky másla a můžeme dát dle potřeby do sosíku trochu kvalitní smetany. Ne moc !!

  4. Jatýrka rozdělíme na talíře a přidáme orestované rajčata, žampiony, cibuli a slaninu.

  5. Přelejeme výpekem.

    Nandáme brambory, dle požadavku pouze vařené čí opečené – americké či farmářské apod.

Poznámka od kuchařky

Velmi dobré i pouze s chlebem, kdo nechce brambůrek a nebo menší oběd, předkrm, či večeři.