- reklama -
Suroviny
Dle použitého množství
- kachní játra
- kachní – husí sádlo
- slanina – uzený špek
- žampióny
- chery rajčátka
- cibule
- rozmarýn
- máslo
- smetana
- sůl
- pepř
- sójová omáčka
- ledový salát
- brambor
Postup přípravy receptu
-
Kachní jatýrka zprudka na kachním sádle krátce orestujeme spolu s trochou snítek rozmarýnu, přendáme přikryté do trouby vyhřáté na 50°C, abychom je udrželi teplé.
-
Do výpeku dáme trochu sojovky a pak chery rajčátka, nakrájené žampióny, slaninu, cibuli na kolečka a opět trochu rozmarýnu.
-
Dobře osmažíme. Vyjmeme na talíř a výpek zjemníme dvěmi oříšky másla a můžeme dát dle potřeby do sosíku trochu kvalitní smetany. Ne moc !!
-
Jatýrka rozdělíme na talíře a přidáme orestované rajčata, žampiony, cibuli a slaninu.
-
Přelejeme výpekem.
Nandáme brambory, dle požadavku pouze vařené čí opečené – americké či farmářské apod.
Poznámka od kuchařky
Velmi dobré i pouze s chlebem, kdo nechce brambůrek a nebo menší oběd, předkrm, či večeři.
Kuchař: Vaclav Fronek