Kachní játra na zázvoru

54
- reklama -

Suroviny
3 porce

1 tácek kachních jater
svazeček jarních cibulek
1/2 cibule
3 stroužky česneku
100 g zauzené anglické slaniny
2 lžíce Sójové omáčky
1 lžíce zázvoru
olivový olej
Solamyl
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi s troškou olivového oleje osmažíme nakrájenou cibuli a jarní cibulky jen bílé části, pak přidáme nakrájenou slaninu, orestujeme a dáme na ní opéct kusy jater, které jsme omyli a osušili.

  2. Opečeme dost a po obou stranách, aby byla šťáva pěkně hnědá, popepříme, pocákáme Sójovou omáčkou, posypeme zázvorem a zalijeme trochu vodou, necháme chvíli dusit, potom teprve osolíme dle chuti.

  3. Nakonec zalijeme rozpuštěným Solamylem ve vodě a té dáme tolik, abychom měli dost šťávy, promícháme, provaříme a přisypeme polovinu zelené části jarních cibulek, nakrájených na kolečka. Druhou polovinu dáme na přílohu.

Poznámka od kuchařky

Jídlo bylo levné a luxusní(vůbec se nestydím to napsat). Takto budu játra mockrát opakovat! Jako přílohu jsme měli brambory.

Omlouvám se za nedobré fotky, mám jiný foťák a teprve se s ním učím-mám to špatně seštelované!