
Suroviny
3 porce
- 1 tácek kachních jater
- svazeček jarních cibulek
- 1/2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g zauzené anglické slaniny
- 2 lžíce Sójové omáčky
- 1 lžíce zázvoru
- olivový olej
- Solamyl
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi s troškou olivového oleje osmažíme nakrájenou cibuli a jarní cibulky jen bílé části, pak přidáme nakrájenou slaninu, orestujeme a dáme na ní opéct kusy jater, které jsme omyli a osušili.
-
Opečeme dost a po obou stranách, aby byla šťáva pěkně hnědá, popepříme, pocákáme Sójovou omáčkou, posypeme zázvorem a zalijeme trochu vodou, necháme chvíli dusit, potom teprve osolíme dle chuti.
-
Nakonec zalijeme rozpuštěným Solamylem ve vodě a té dáme tolik, abychom měli dost šťávy, promícháme, provaříme a přisypeme polovinu zelené části jarních cibulek, nakrájených na kolečka. Druhou polovinu dáme na přílohu.
Poznámka od kuchařky
Jídlo bylo levné a luxusní(vůbec se nestydím to napsat). Takto budu játra mockrát opakovat! Jako přílohu jsme měli brambory.
Omlouvám se za nedobré fotky, mám jiný foťák a teprve se s ním učím-mám to špatně seštelované!