
- reklama -
Suroviny
30 min+ marinování cca 4 hod
- 2 kachní prsa
- 4 stroužky česneku
- 1/2 lžičky medu
- 1/2 lžičky majoránky
- 1/2 lžičky rozmarýnu (čerstvý je lepší)
- sůl
- pepř
- 1 lžička olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Česnek, majoránku, rozmarýn pepř a olej rozetřeme -t řeba ve hmoždýři a potřeme marinádou prsíčka, která na kůži nakrájíme do čtverečků.
-
Pokud můžeme, necháme je marinovat přes noc, jinak aspoň 4 hodiny.
-
Pak je z každé strany, ale nejdříve kůži dolů prudce opečeme na suché pánvi, z každé strany cca 3 minuty.
-
Prsíčka přeložíme do pekáčku, zakapeme několika kapkami vody a ve vyhřáté trobě grilujeme cca 8-9 minut na 250 st.
-
Pak troubu vypneme a necháme je ještě dojít asi 10 min.
-
Teprve po ugrilování osolíme. Podáváme s oblíbenou přílohou.
Kuchařka: JanaDorazinova