Suroviny
- 1/2 kachny (cca 800 g)
- 2 PL Perníkového koření (pouze složení badyán, skořice, hřebíček)
- 2 dl sójové omáčky
- 2 PL medu
- 2 PL slunečnicového oleje (lze i jiný)
- 3 stroužky česneku
- 1 KL chilli
- 3 cm čerstvého zázvoru
- 1 KL bílého pepře
- 1 KL sezamových semínek
- 1 KL fenyklu
- 1 cibule
- 2 dl bílého vína
Postup přípravy receptu
-
Nejprve smícháme marinádu: Zázvor, česnek, cibuli očistíme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy. A přidáme ostatní ingredience kromě vína!!!!
-
V marinádě pečlivě obalíme maso a necháme min.3 hodiny marinovat, ještě lépe přes noc.
-
V rozpálené troubě upečeme do křupava, při pečení podlijeme marinádou a poléváme výpekem. Pečeme cca 50 min.
-
V závěru do pekáče přidáme víno, rozmícháme se šťávou, polijeme kachnu a vypneme troubu. Necháme ještě asi 10 min.dojít, aby se chutě propojily.
Příloha: rýže, nebo dle naší volby
Recept jsem objevila v rodinné kuchařce, upravila a zjednodušila postup. (např.tam nebyla sojovka ale worchester a maggi,apod.)
Poznámka od kuchařky
V původním receptu bylo použito místo perníkového koření 2 kousky badyánu, 5 hřebíčků, 1,5 cm skořice, to vše rozdrcené.