
Suroviny
- 1 kachna
- sůl
- kmín
- Dále budeme potřebovat:
- 1 kg kysaného zelí
- 10 dkg anglické slaniny
- cibuli
- 2 lžíce oleje
- 5 lžic polohrubé mouky
- knedlík
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče vložíme osolenou kachnu prsíčky dolů a pokmínujeme.
-
Přilejeme cca 2 dcl vody, kachnu zakryjeme horním víkem pekáče a vložíme do trouby. Pečeme při 200°C, průběžně kachnu poléváme výpekem, případně čistou vodou.
-
Po cca 1 hod. kachnu v pekáči otočíme na záda a pečeme dál (zaklopenou). Kachnu dál průběžně kontrolujeme a poléváme.
-
Po další hodině kachnu odklopíme, otoříme zpět na prsa a dopékáme už odkrytou, tak abychom získali křupavou kůži.
-
Příprava zelí: Kysané zelí dáme do hrnce, přidáme cca 3 dcl vody, pod pokličkou vaříme do měkka. Voda v zelí se musí téměř úplně odvařit.
-
Do takto připraveného zelí přidáme zásmažku, kterou jsme si mezitím připravili.
-
Zásmažka: Na pánvi v oleji necháme osmažit drobné kostky anglické slaniny, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
-
Zaprášíme moukou a ještě chvíli opékáme.
-
Zalejeme vodou, promícháváme a provařujeme asi 5 minut. Získanou zásmažku pak přidáme do zelí. Máme v podstatě hotovo, v pařáku ohřejeme knedlíky a můžeme servírovat.