Kachna po italsku

65
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

očištěná a omytá kachna
3 stroužky česneku utřeného + sůl
šalvěj (používám sypanou z lékárny)

Postup přípravy receptu

  1. Česnek utřený se solí smícháme se stejnou hromádkou šalvěje. Kachnu na tučných místech popícháme vidličkou, aby při pečení „pustila“ sádlo.

  2. Pak buď celou nebo porce potřeme uvnitř i zvenčí připravenou směsí, podlijeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme nejdříve pod poklicí, aby změkla.

  3. Během pečení odebíráme vypečené sádlo, pak necháme nepřikryté zezlátnout. Podáváme se zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Při této úpravě kačena ztratí svůj typický pach a je vynikající.