
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- očištěná a omytá kachna
- 3 stroužky česneku utřeného + sůl
- šalvěj (používám sypanou z lékárny)
Postup přípravy receptu
-
Česnek utřený se solí smícháme se stejnou hromádkou šalvěje. Kachnu na tučných místech popícháme vidličkou, aby při pečení „pustila“ sádlo.
-
Pak buď celou nebo porce potřeme uvnitř i zvenčí připravenou směsí, podlijeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme nejdříve pod poklicí, aby změkla.
-
Během pečení odebíráme vypečené sádlo, pak necháme nepřikryté zezlátnout. Podáváme se zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Při této úpravě kačena ztratí svůj typický pach a je vynikající.
Kuchařka: new dawn