Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny

33
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kusy kachních nebo kačeřích prsou
snítka tymiánu
4 cl koňaku Hennessy
sůl
pepř
200 g chřestu
400 g brambor na pyré
12 ks bílého chřestu
1 stroužek česneku
200 g cukety
600 ml vody
100 g másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kůži kachních prsou nařízneme na mřížku, opepříme a osolíme z obou stran, přidáme nadrhnutý tymián a zalijeme koňakem. Necháme odležet. Rozehřejeme optigril na funkci steak. Vložíme do optigrilu kůží nahoru společně s očištěným chřestem a pečeme na požadovaný stupeň propečení.


    Zobrazit celý recept

  2. Slabě nakrájené brambory vaříme ve vodě cca 12 minut, společně se stonky chřestu a stroužkem česneku. Přidáme tence nakrájenou cuketu a vaříme ještě 2 minuty. Polovinu vody slijeme a rozmixujeme dohladka s máslem. Osolíme dle chuti.