Kabanosová omáčka

82
- reklama -

Suroviny

20 dkg kabanosu
2 vajíčka
olej 1/4 l smetany
2-3 okurky
3-4 brambory
2 lžíce hladké mouky
sůl
2 kuličky nového koření
2 bobkové listy

Postup přípravy receptu

  1. Kabanos si oloupeme, nakrájíme na půl kolečka a osmahneme na oleji dorůžova. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a mírně orestujeme, zalijeme vodou. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kostičky okurky, koření, kdo chce, může dát kostku masoxu a trochu pepře.

  2. Vaříme do změknutí brambor. Nakonec nalijeme smetanu, přidáme na kostičky vajíčka uvařená natvrdo.

  3. Pokud je omáčka řídká, můžeme do smetany přidat ještě trochu mouky a provaříme. Kdo má rád, může si omáčku zakápnout několika kapkami octu. Podáváme s knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-recept jsem dostala emailem pod názvem „Slovácké recepty“

Podobné recepty tady jsou, ale pokud vidím dobře, všechny jsou z klobásy.