![Jogurtový závin s jablky_5ff9ec1b46286.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/jogurtovy-zavin-s-jablky_5ff9ec1b35f9a.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 záviny
- Těsto:
- 1 malý bílý jogurt
- (já měla 150 g, dělám ale i z menšího, ze stejného množství mouky)
- 1 hera
- 500 g polohrubé mouky
- špetka soli
- Náplň:
- cca 8 jablek (odhadem, zálěží na velikosti)
- 1 vanilkový cukr
- cukr dle chuti
- skořice dle chuti
- rozinky
- mandle dle chuti
- strouhanka dle potřeby
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto zpracujeme. Vznikne krásné a vláčné těsto, které se ani při válení netrhá. Pokud se těsto příliš lepí, přidáme ještě trochu mouky.
-
Jablka nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na malé kostičky. Těsto rozdělíme na dvě části. Vyválíme, posypeme strouhankou, poté naneseme jablka a dle chuti cukr, skořici, vanilkový cukr, rozinky a mandle.
-
Závin zavineme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, spojem nahoru. Potřeme rozšlehaným vejcem, trochu mázneme i pod okraj těsta, aby se nerozvinulo.
-
Povrch závinu lehce propíchneme nožem. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova při cca 180°C.
Kuchařka: Montanka