- reklama -
Suroviny
velký plech
- (větší hrnek-cca 350ml)
- 1 jogurt bílý (500ml)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/3 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 250 g NEMLETÉHO! máku
- prášek do pečiva
- Posypat můžeme:
- ořechy vlašské (rozdrcené)
- kakao
- moučkovým cukrem
Postup přípravy receptu
-
Smícháme „suché“ suroviny a pak přidáme „mokré“.
-
Promícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo s pečícím papírem).
-
Můžeme posypat rozdrcenými vlašskými ořechy. Doporučuji.
-
Pečeme cca 40 minut na 160 stupňů (podle trouby).
-
Kdo nemá rád ořechy, může po upečení posypat kakaem, nebo moučkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Jogurtový makovník z nemletého máku dělám už dlouho a recept mám od Heleny Z. z mimibazaru. Doufám, že se třeba nebude zlobit, že jsem ho sem dala.
Díky jogurtu je vláčný, nedusí a nemletý mák je v něm super. Zatím všem moc chutnal a i prosili o recept. Je vážně jednoduchý a strašně dobrý 🙂
Půlku jsem posypala kakaem a půlku vlašáky.
Kuchařka: Chilli papricka