Jogurtový makovník z nemletého máku

119
- reklama -

Suroviny
velký plech

(větší hrnek-cca 350ml)
1 jogurt bílý (500ml)
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1/3 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
1 vejce
1 vanilkový cukr
250 g NEMLETÉHO! máku
prášek do pečiva
Posypat můžeme:
ořechy vlašské (rozdrcené)
kakao
moučkovým cukrem

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme „suché“ suroviny a pak přidáme „mokré“.


    Zobrazit celý recept

  2. Promícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo s pečícím papírem).

  3. Můžeme posypat rozdrcenými vlašskými ořechy. Doporučuji.

  4. Pečeme cca 40 minut na 160 stupňů (podle trouby).

  5. Kdo nemá rád ořechy, může po upečení posypat kakaem, nebo moučkovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Jogurtový makovník z nemletého máku dělám už dlouho a recept mám od Heleny Z. z mimibazaru. Doufám, že se třeba nebude zlobit, že jsem ho sem dala.

Díky jogurtu je vláčný, nedusí a nemletý mák je v něm super. Zatím všem moc chutnal a i prosili o recept. Je vážně jednoduchý a strašně dobrý 🙂

Půlku jsem posypala kakaem a půlku vlašáky.