Jogurtový koláč II.

88
- reklama -

Suroviny

1 kelímek bílého jogurtu -150 g
3 kelímky polohrubé mouky
2 kelímky cukru krystal
3 vajíčka
1 kelímek oleje
1 citrón – šťáva plus trochu nastrouhané kůry
2 lžičky prášku do pečiva
když bude těsto husté můžeme nalít trochu mléka nebo šťávu z ovoce
borůvky nebo jiné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, vajíčka a jogurt šleháme a přisypáváme mouku, pak přilijeme olej, mléko nebo šťávu z ovoce. Nakonec přidáme prášek do pečiva a citrón.


    Zobrazit celý recept

  2. Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Poklademe ovocem a dáme péct do mírně předehřáté trouby na 150 C.

  3. Uděláme si drobenku z kousku Ramy (3lžíce), trochu cukru (6 lžic) a pol. mouky (8 lžic).

  4. Když máme po ruce ořechy můžeme je taky přidat. Drobenkou zasypeme koláč. Pečeme asi 25-30 minut.