- reklama -
Suroviny
- Na omládek:
- 170 ml (g) teplé vody
- 1 lžičku sladěnky
- 8 g čerstvého droždí
- 200 g hladké mouky
- Dále je třeba
- 150 ml (g) vody
- lžíce oleje
- 100 g hustého bílého jogurtu
- 3-4 lžičky kmínu
- 2,5 lžičky soli
- 150 g žitné chlebové mouky
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 200 g (i 220-230, podle hustoty jogurtu) hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na omládek umícháme hlaďounký kvásek a zakrytý necháme 45 minut kynout.
Pak přidáme zbytek surovin a vymísíme pěkně pevné těsto, které necháme dobře nakynout (50-70 minut). -
Vykynuté těsto na vále dobře propracujeme a utvoříme z něj kulatý nebo oválný bochník, který necháme asi hodinu kynout už na pečící podložce na plechu.
Potřeme vodou po celém povrchu a dáme péct do dobře vyhřáté trouby (220°C) na 50 minut.
Poznámka od kuchařky
Kniha Ruce v mouce
Kuchařka: cathleen