Jogurtový dort s rybízem

55
- reklama -

Suroviny
12 porcí

KORPUS:
3 vejce
3 PL cukru krupice
50 g hladké mouky
1 KL kypřícího prášku
30 g kakaa
2 PL oleje
NÁPLŇ:
300 g bílého smetanového jogurtu
2 ks vanilkového Pribináčku
250 ml smetany ke šlehání
2 ks vanilkového cukru
150 g moučkového cukru
rybíz – dle chuti
2 PL Granka
1 ks želatinový ztužovač

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce šleháme. Přidáváme cukr a šleháme do světlé pěny. Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem. Přilijeme olej. Promícháme a těsto vlijeme do dortové formy (20 cm) kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 – 15 minut (zkoušíme špejlí). Korpus necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Když je korpus chladný, tak si dáme do mísy jogurt, Pribináčky, moučkový cukr, vanilkový cukr a vymícháme – stačí metlou. Ušleháme si do tuha šlehačku a podle návodu připravíme želatinový ztužovač.

  3. Jogurtovou směs smícháme se šlehačkou a želatinou, přidáme rybíz, lehce promícháme a nalijeme na korpus. Povrch posypeme Grankem a dozdobíme rybízem. Dáme ztuhnout do lednice – nejlépe přes noc.

Poznámka od kuchařky

PL – Polévková Lžíce

KL – Kávová Lžička