
- reklama -
Suroviny
- Na základ jakýkoliv piškot nebo rozdrcené sušenky s máslem. Já jsem použil mé odzkoušené piškoty viz. poznámka
- 750 g jogurtu nejlépe řeckého
- 250 ml smetany
- 150 ml Salko (kondenzované sladké mléko)
- 6 plátků želatiny
- ovoce podle chuti, ale nemusí být, ( já jsem dovnitř dal konzervované broskve a navrch pod želatinu ananas, papáju, mango a čerstvý banán)
- dortová želatina (dal jsem s příchutí exotického ovoce)
Postup přípravy receptu
-
Želatinu si dáme nabobtnat do studené vody.
-
Do kastrolu dáme jogurt, smetanu a kondenzované mléko.
-
Za stálého míchání dáme zahřát na oheň bez toho, aby nám směs vařila.
-
Do zahřáté dobře spojené směsi přidáme nabobtnalou, přebytečné vody zbavenou želatinu.
-
Za stálého míchání přidáváme jeden plátek po druhém. Chceme-li, přimícháme ovoce podle chuti.
-
Směs nalejeme do formy na piškotový základ a dáme ztuhnout do lednice. Zdobíme podle fantazie a chuti.
Poznámka od kuchařky
*Světlý piškot http://www.toprecepty.cz/recept/24516-tarta-mousse…
*Tmavý piškot http://www.toprecepty.cz/recept/25519-jahodovy-sme…
Kuchař: Miquel