Suroviny
- 3 jogurty Müller mix (jahodový, malinový nebo lesní směs)
- 1 šlehačka
- 1 želatinový ztužovač Dr.Oetker
- 160 g cukrářských piškotů
- 80 g másla
- červená želatinová poleva na dorty
- 1 lžíce pískového cukru do polevy
- ovoce podle druhu jogurtu na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Dno dortu:
Piškoty rozdrtíme nebo rozsekáme v mixeru, smícháme s měkkým (nebo rozpuštěným) máslem a natlačíme na dno a případně i stěny dortové formy (23 cm), vyložené pečicím papírem. Dáme ztuhnout do lednice. -
Pokud se nám nechce drtit piškoty, poklademe dno formy piškoty Paffino (pro přípravu na tiramisu), namočenými v rumu, smíchaném s ovocným čajem (stejný druh ovoce jako v jogurtu).
-
Jogurtová hmota:
Ušleháme pevnou šlehačku, vařečkou nebo stěrkou vmícháme jogurty a želatinu, připravenou podle návodu na sáčku. Nakonec opatrně přidáme ovocnou náplň jogurtů (snažíme se zachovat barevné pruhy, nikoliv namíchat jednolitou růžovou hmotu). Nalijeme do formy na piškotové dno a necháme v lednici ztuhnout. -
Podle návodu na sáčku si připravíme červenou želatinovou polevu. Dort ozdobíme jahodami a přelijeme polevou nebo jahody přetřeme polevou štětečkem. V případě použití malin nebo ostružin přidáme ovoce do ještě horké polevy a směsí dort přelijeme. Pozor! Poleva nesmí být horká, abychom neroztavili jogutovou masu dortu.
Poznámka od kuchařky
Pokud použijeme dia piškoty, můžeme kousek dortu nabídnout i diabetikům, neobsahuje příliš mnoho cukru.









