Jogurtovo – hrušková buchta

64
- reklama -

Suroviny
podle velikosti plechu

4 vejce
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
2 malé bílé jogurty (já používám choceňské)
35O g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
hruškový kompot (šlo by určitě i z jiného ovoce)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem. Přidáme olej, necháme ještě chvíli šlehat. Poté zamícháme jogurty.

  2. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme na kousky nakrájené hrušky (já přidala i trochu šťávy z kompotu) nalijeme na plech a dáme péct.

Poznámka od kuchařky

Až budu dělat přístě, tak dodám foto. Teď jsem nestihla ani vyfotit, jak se po buchtě zaprášilo.