Jogurtové žemličky, bulky

56
- reklama -

Suroviny

Preferment:
150 g vody
100 g žitné celozrnné mouky jemné
50 g pšeničné chlebové mouky
1-2 g čerstvého droždí
Těsto:
100 g bílého jogurtu
50 g vody
30 g oleje
2 kl soli
350 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme suroviny na preferment a necháme 10-12 hodiny kvasit.


    Zobrazit celý recept

  2. K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme 1-2 hodiny vykynout.

  3. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílků a z každého uděláme bulku.
    Bulky pak dáme knout buď přímo na plech s pečícím papírem (a upečeme jako bulky) nebo je narazíme a necháme vykynout a upečeme jako raženky (kaiserky) v dobře vyhřáté troubě (220 °C/20 minut).

Poznámka od kuchařky

Pečivo je dobré před pečením potřít – vodou, rozšlehaným vejcem. Přesto, že je kynuté opravdu jen pouhými 2 gramy čerstvého droždí, je krásně nadýchané.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz