Jogurtové želé s lesními jahodami

70
- reklama -

Suroviny

1 jahodová galaretka
1/4 l vody (recept na sáčku galaretky je na půl litru)
400 g bílého jogurtu (velký kelímek)
vrchovatá lžíce hnědého cukru
vanilkový cukr
0,5 l lesních jahod

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku dáme svařit vodu, odstavíme, do horké zamícháme galaretku (už ji nemají v Lidlu, ale v Tescu ano), cukr, propláchnuté a na cedníku okapané jahody (zůstaly z loňské úrody v mrazáku). Nakonec vmícháme i jogurt a naplníme pohárky – z tohoto množství jsou asi čtyři větší.

  2. Za pár hodin v lednici ztuhne tak, že se dá krájet.

  3. Určitě jde i z jiného ovoce – galaretky mají asi 10 příchutí a ovoce vybíráme podle toho.

Poznámka od kuchařky

Je tu spousta pudingových, jogurtových nebo želatinových pohárů, zajímalo mne ale, co udělá jogurt smíchaný s ochuceným želé dohromady – bylo to moc dobré, možná i díky těm voňavým jahodám

Nijak jsem nezdobila, jahůdky zdobily samy. Příště, protože už vím, že báječně ztuhne, naplním formičky, třeba muffinnové.