
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 30 g šlehačky v prášku
- 150 g bílého jogurtu
- 200 g tvarohu ve vaničce
- 5 kapek citronové šťávy
- 5-6 lžic třtinového cukru
- 200 g jahod
- 2 banány
- Granko
- citronová kůra na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Šlehačku připravíme dle návodu, když je tuhá opatrně do ní vmícháme tvaroh a jogurt s cukrem a citronovou šťávou.
-
Jahody nakrájíme na kostičky, banán na plátky a dáme na dno skleničky.
-
Zalijeme jogurtovou šlehačkou, ozdobíme plátky jahod a banánů.
Poznámka od kuchařky
Poháry jsou ozdobeny citronovou kůrou, ale není to moc dobrá volba. Spíše je můžeme posypat grankem nebo polít topingem. V létě ozdobíme čerstvými sedmikráskami či lístky máty a meduňky.
Kuchař: –ReNi–