- reklama -
Suroviny
- 150 g bílého smetanového jogurtu
- 2 kelímky mléka (od jogurtu)
- 2-2,5 kelímku hladké mouky
- vanilkový cukr + cukr podle chuti
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- 1/2 lžičky skořice
- citronová kůra
- špetka soli
- olej na smažení
- —-
- 1/2 hrnku borůvek
- cukr podle chuti
- 200 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme do kastrůlku borůvky a zasypeme cukrem. Necháme je prohřát, aby se cukr rozpustil a trochu je pomačkáme. Necháme je zchladnout.
-
Na palačinky metličkou rozšleháme jogurt s vejcem a mlékem. Přidáme zbytek surovin a mouku sypeme postupně do požadované hustoty.
-
Těsto necháme 15 minut odpočívat. Mezitím smícháme zchladlé borůvky se smetanou. Na pánvi s minimem oleje smažíme tenké palačinky z obou stran.
-
Palačinky libovolně uložíme na talíře a podáváme s borůvkovou smetanou. Nejsou-li borůvky zrovna po ruce, nahradí je kvalitní marmeláda.
Kuchařka: mika59