Jogurtové palačinky s borůvkovou smetanou

47
- reklama -

Suroviny

150 g bílého smetanového jogurtu
2 kelímky mléka (od jogurtu)
2-2,5 kelímku hladké mouky
vanilkový cukr + cukr podle chuti
1 vejce
1 lžíce oleje
1/2 lžičky skořice
citronová kůra
špetka soli
olej na smažení
—-
1/2 hrnku borůvek
cukr podle chuti
200 g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme do kastrůlku borůvky a zasypeme cukrem. Necháme je prohřát, aby se cukr rozpustil a trochu je pomačkáme. Necháme je zchladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Na palačinky metličkou rozšleháme jogurt s vejcem a mlékem. Přidáme zbytek surovin a mouku sypeme postupně do požadované hustoty.

  3. Těsto necháme 15 minut odpočívat. Mezitím smícháme zchladlé borůvky se smetanou. Na pánvi s minimem oleje smažíme tenké palačinky z obou stran.

  4. Palačinky libovolně uložíme na talíře a podáváme s borůvkovou smetanou. Nejsou-li borůvky zrovna po ruce, nahradí je kvalitní marmeláda.