
Suroviny
cca 6 – 7
- 400 ml mléka
- 20 g kukuřičného škrobu
- 140 – 160 g krupicového cukru
- 2 žloutky
- 400 g bílého jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Do zhruba 250 ml mléka vsypeme cukr a dáme zahřívat. Zbylé mléko dobře prošleháme se škrobem a žloutky a za stálého prošlehávání nebo míchání vlijeme do mléka s cukrem a necháme cca 2 minuty provařit. Pak za občasného promíchání necháme zchladnout. Využijeme třeba i studenou vodní lázeň. Do zchladlé směsi zašleháme jogurt a ještě vložíme do chladničky důkladně vychladit.
-
Směs vlijeme do nádoby výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 40 minut. Ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Recept mám ze staršího sešitku věnovaného letnímu osvěžení.
Cukru dáme dle chuti. Já jsem dávala 140 g a nám to stačilo. V původním receptu je cukru 200 g.
Kukuřičný škrob se dá koupit pod názvev Maizena nebo Gustin.
Tuto zmrzlinu beru jako takovou základní, s kterou by se dalo experimentovat. 🙂
Kdo má menší nádobu zmrzlinovače, musí dávku snížit.