Jogurtová zmrzlina III

64
- reklama -

Suroviny
cca 6 – 7

400 ml mléka
20 g kukuřičného škrobu
140 – 160 g krupicového cukru
2 žloutky
400 g bílého jogurtu

Postup přípravy receptu

  1. Do zhruba 250 ml mléka vsypeme cukr a dáme zahřívat. Zbylé mléko dobře prošleháme se škrobem a žloutky a za stálého prošlehávání nebo míchání vlijeme do mléka s cukrem a necháme cca 2 minuty provařit. Pak za občasného promíchání necháme zchladnout. Využijeme třeba i studenou vodní lázeň. Do zchladlé směsi zašleháme jogurt a ještě vložíme do chladničky důkladně vychladit.

  2. Směs vlijeme do nádoby výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 40 minut. Ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Recept mám ze staršího sešitku věnovaného letnímu osvěžení.

Cukru dáme dle chuti. Já jsem dávala 140 g a nám to stačilo. V původním receptu je cukru 200 g.

Kukuřičný škrob se dá koupit pod názvev Maizena nebo Gustin.

Tuto zmrzlinu beru jako takovou základní, s kterou by se dalo experimentovat. 🙂

Kdo má menší nádobu zmrzlinovače, musí dávku snížit.