Suroviny
- 150 g bílého jogurtu
- 100 ml vody
- 100 g změklé Hery
- 60 g cukru
- špetka soli
- 2 lžičky citrónové šťávy
- Voňavé pečení s vanilkou (nebo citrónová kůra)
- 440 g hladké mouky
- 21-25 g droždí
- Náplň:
- 1 vanilkový cukr
- strouhané ořechy
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a použijeme program Těsto.
-
Vykynuté ho vytáhneme, propracujeme a rozválíme. Posypeme vanilkovým cukrem a ořechy, kdo má rád sladší, může dát cukry dva – těsto samo o sobě je sladké velice málo.
-
Svineme do pevného závinu a vložíme do vymazané formy. Dno formy můžeme před vložením těsta posypat plátky mandlí. Necháme vykynout a vložíme do dobře vyhřáté trouby na 200 °C. Asi po 5 minutách teplotu zmírníme na 170 °C maximálně 180 °C, dopečeme. Zkusíme špejlí, jestli je roláda upečená, necháme pár minut chladnout ještě ve formě, pak vyklopíme.
Poznámka od kuchařky
Můžeme péct samozřejmě v jakékoliv formě, i bábovkové, nebo jen tak – na plechu, ale tam bude roláda malinko hůře držet tvar, těsto je volnější.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/