- reklama -
Suroviny
na plech
- 3 celá vejce
- 2 sklenky cukru
- 3 sklenky polohrubé mouky
- 1 jogurt například jahodový
- vanilkový cukr
- 0,5 dcl oleje
- 1 prášek do pečiva
- lžíce jahodové marmelády
- trochu citronové šťávy
- dle chuti ochutit rumem
Postup přípravy receptu
-
Smícháme vejce s cukrem, jogurtem, marmeládou, ostatní věci + prášek do pečiva s moukou. Jogurt může být jakýkoliv ovocný. Nalejeme na plech a upečeme.
-
Neměla jsme čerstvé jahody, tak jsem rozmrazila sáček jahod, přidala jeden kompot. Do šťávy s vodou (asi čtvrt litru celkem jsme rozmíchala 3 pudinky + cukr dle chuti). Jahody dala povařit, rozmačkala, zalila pudinkem a uvařila na husto. Zalila tím vychladlou buchtu. Na to šlehačku a dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Pudink jde udělat z jakéhokoliv kompotu…ananas, meruňky atd. Když mám ovoce čerstvé…udělám pudink ze sirupu a vody naskládám ovoce na buchtu a zaleji.
Kuchařka: janiko