Jogurtová bábovka II

54
- reklama -

Suroviny

200 g hladké mouky
3 vejce
150 – 200 g cukru krupice (jak má kdo rád sladké)
1 vanilkový cukr
200 g bílého jogurtu
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
kůra z 1 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Velmi jednoduché – vše najednou vložíme do hlubší misky a důkladně rozšleháme – nejlépe elektrickým šlehačem s metlami.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy a pečeme 15 minut při 180°C, pak snížíme na 150°C a dopečeme (asi 30 minut). Propečenost zkusíme špejlí.

  3. Po upečení vyklopíme a necháme dobře vychladnout na mřížce. Pak pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Množství je do menší formy.

Bábovka je vláčná a voňavá.

Stejnou jsem tu nenašla 🙂