- reklama -
Suroviny
- 1 jitrnice
- 1 starší rohlík
- 1 vajíčko
- sůl
- majoránka
- česnek
- (vše podle chuti)
- strouhanka na obalení
- olej
- 1/2 hrnku mléka
Postup přípravy receptu
-
Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka.
-
Jitrnici oloupeme a dáme do misky, přidáme vajíčko, natřený česnek, vymačkaný rohlík, sůl, majoránku a pořádně prohněteme.
-
Pokud se nám to bude zdát řídké, přidáme strouhanku, ale já jsem ji nepřidávala.
-
Tvoříme kuličky velké jako karbenátky a obalíme ve strouhance.
-
Smažíme na oleji dorůžova. Jako příloha může být bramborová kaše, ale stačí jen chleba a zeleninový salát, každý podle své chuti. Z jedné jitrnice je tolik karbenátků, kolik vidíte na obrázku.
Levná a vynikající rychlá večeře.
Poznámka od kuchařky
Zdro: Pošli recept – paní Petra Sanduová
Kuchařka: JanaDorazinova