Jitrnicové karbenátky

43
- reklama -

Suroviny

1 jitrnice
1 starší rohlík
1 vajíčko
sůl
majoránka
česnek
(vše podle chuti)
strouhanka na obalení
olej
1/2 hrnku mléka

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka.


    Zobrazit celý recept

  2. Jitrnici oloupeme a dáme do misky, přidáme vajíčko, natřený česnek, vymačkaný rohlík, sůl, majoránku a pořádně prohněteme.

  3. Pokud se nám to bude zdát řídké, přidáme strouhanku, ale já jsem ji nepřidávala.

  4. Tvoříme kuličky velké jako karbenátky a obalíme ve strouhance.

  5. Smažíme na oleji dorůžova. Jako příloha může být bramborová kaše, ale stačí jen chleba a zeleninový salát, každý podle své chuti. Z jedné jitrnice je tolik karbenátků, kolik vidíte na obrázku.
    Levná a vynikající rychlá večeře.

Poznámka od kuchařky

Zdro: Pošli recept – paní Petra Sanduová