
- reklama -
Suroviny
Záleží na množství směsi
- vepřová hlava
- koleno
- nožky
- vepřová kůže (malé množství)
- syrová vepřová játra
- trochu vývaru (polévky)
- den staré rohlíky
- sůl
- pepř
- majoránka
- česnek
Postup přípravy receptu
-
Uvařené maso oberu od kosti a pomelu na mlýnku, ochutím kořením, přidám namočené rohlíky v polévce, zamíchám a ochutnám. V případě že je vše dobré, přidám pomleté syrové játra a naplním do střev.
-
Vložím do hrnce s polévkou a při teplotě cca 85-90°C vařím do doby, než jitrnice vyplavou na povrch a ještě je nechám asi pět minut v polévce.
-
Jitrnice opláchnu studenou vodou a rozložím na chladném místě.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: pavelk